Add Insight rekryterar HR-strategen Maria Wigenius Sjöberg

Maria Wigenius Sjöberg blir ny konsult på Add Insight. Hon har över 20 års erfarenhet inom HR och har fokuserat på team- och kompetensutveckling. Senast kommer Maria från Livsmedelsverket och hon arbetar också som strateg för Partsrådets program för Hållbart arbetsliv.

Välkommen till Add Insight! Hur känns det?

– Tack! Det känns jättebra. Jag är väldigt glad och taggad och ser fram emot att jobba med mina nya kollegor. Jag har hört så mycket gott om deras insatser och om hur de jobbar.

Hur kom det sig att du ville jobba just hos Add Insight?

– Jag har fått ett väldigt gott intryck, framförallt från vad jag hört från deras väldigt nöjda kunder. Jag jobbar idag i myndighetsvärlden och har hört mycket gott om hur myndigheter upplevt leveranserna, att Add Insight skapat så mycket värde i deras organisationer. Jag har också hört om hur bra de är på att skräddarsy insatser genom att lyssna in behov. Det är ju det som ligger i att leverera bra kvalité, att man lyssnar in och möter upp behov på ett bra sätt.

Vad blir din roll och ditt fokus?

– Jag kommer gå in som konsult och jobba med utveckling av både team och ledningsgrupper, men även ledarutveckling på olika sätt och kommer att hålla utbildningar i det som kunderna efterfrågar. Det kommer nog handla mycket om att möta samtiden, just nu ligger mycket fokus på konsekvenser av pandemin, att leda på distans, föreningsledning och så vidare.

Vad i din bakgrund och vilka av dina kompetenser blir särskilt relevant för den nya rollen?
– Jag har arbetat brett inom HR-området i snart 20 år, med fokus kompetensutvecklingsfrågor. Just nu jobbar jag med ett program som handlar om hållbart arbetsliv, ett stöd för myndigheter. Allt som allt har jag jobbat med över 50 myndigheter, vilket gett mig en väldigt bred erfarenhet. Teamutveckling är mitt starkaste ben, men i det är ju ledarskapet nödvändigt för att möjliggöra medarbetarnas utveckling.

Vad skulle du säga är din största drivkraft?

– Det låter klyschigt när man svarar, men det är på riktigt att göra skillnad för individer, organisationer och team. Det blir konkret när man kan omsätta modeller och teorier till något som blir på riktigt. När man hjälper någon få syn på hur just den personen kan bidra på bästa sätt. Visst kan man prata med fina ord, men det måste bli en riktig förändring också.

Vad ser du mest fram emot?

– De verkar vara fantastiska kollegor på Add Insight som gör detta för att det är roligt. Jag ser fram emot att jobba med dem, men också att utvecklas tillsammans med de organisationer jag jobbar med. Lärande sker i team.

Add Insight arbetar ju med grupper – vem är du själv i en grupp?

– Svår fråga, jag är så van att facilitera, haha! Men jag är kreativ och nyfiken. Sen tycker jag det är viktigt att försöka bjuda på mig själv i en grupp, att dela med mig av det som är svårt och våga vara sårbar i det.