Add Insight rekryterar organisationskonsulten Emma Stenmark

Emma Stenmark blir ny konsult på Add Insight. Hon har lång erfarenhet av ledarstöd och medarbetarutveckling inom bistånd och på myndighet. Senast kommer Emma från rollen som organisationsutvecklare på Brilliant Future. Hon skriver också om teamutveckling på motivation.se.

Välkommen till Add Insight! Hur känns det?
– Tack! Det känns både jätteroligt och jättespännande.

Hur kom det sig att du ville jobba just hos Add Insight?
– Jag har följt flera olika företag under en längre tid. Det finns ju så väldigt många som arbetar inom det här fältet som jag är intresserad av, men inte lika många där jag känt att “där skulle jag vilja ingå”. Jag lyssnade på ett föredrag av vd:n Lina en gång och minns att det var en sådan tydlig känsla av kvalité och professionalism. Sedan dess följt henne på LinkedIn. Jag har länge vetat att mitt nästa steg skulle vara något som ännu mer fördjupar det jag vill jobba med, vilket är just teamutveckling.

Vad blir din roll och ditt fokus?
– Jag kommer arbeta ganska brett, från organisations- och grupputveckling till ledarutveckling. Jag är personligen väldigt fascinerad av team och teamutveckling vilket är kärnan i Add Insight, så det passar mig precis. Idag skriver jag artiklar på motivation.se och där är just teamutveckling mitt fokus.

Vad i din bakgrund och vilka av dina kompetenser blir särskilt relevant för den nya rollen?
– Jag började med en internationell ambition i mitt liv och hade som mål att jobba med bistånd. På den vägen har jag fått mycket erfarenhet från internationella organisationer. Det är något som tränat mig att hantera utmaningar och olika typer av människor och bakgrunder. Jag har även arbetat med medarbetarutveckling och ledarstöd på SIDA, vilket gett en bra förståelse för myndighetsvärlden. Nu har jag varit konsult de senaste fyra åren, ganska likt det jag ska göra på Add Insight, att jobba med grupper och utveckling. Det är ett hantverk som man förfinar, också genom att lära sig tillsammans med andra.

Vad skulle du säga är din största drivkraft?
– Det låter lätt väldigt mycket som en floskel, men jag måste ändå säga att min grundläggande drivkraft är att göra världen lite bättre. Bland medarbetare och chefer överallt finns behov av stöttning, det är inte lätt att vara chef idag. Då är det oerhört värdefullt att ha ett bollplank och få stöttning längst vägen. Utveckling och förbättring, ja, det driver mig.

Vad ser du mest fram emot?
– Framför allt ser jag fram emot att få jobba med Add Insight-teamet. Av det lilla jag sett och hört hittills finns det en väldigt fin blandning av dels struktur och planering men också mycket värme och utrymme för skratt. Det kommer passa mig väldigt bra!

Add Insight arbetar ju med grupper – vem är du själv i en grupp?
– Min åttaåriga dotter sa igår “Mamma, du är verkligen flexibel och omtänksam – visst sa jag rätt ord nu?” Det är så roligt att hon använder ord som hon knappt behärskar. Vi pratade om hur jag kunde anpassa mig efter hennes behov. Hon kan ha varit rätt ute där. Jag kan idag välja vilken roll jag tar, efter att ha ingått i så oerhört många grupper både arbetsmässigt och ideellt. Jag är väldigt mån om att alla ska vara delaktiga och hörda, så den rollen brukar jag ta på mig.